Bitcoin mijnbouw zwembaden in China, met inbegrip van grote en middelgrote operaties, zien hun dagelijkse hashrate druppels door „10 tot 20 procent“ na de moessons in Sichuan, gemeld Coindesk op dinsdag.

Regen bederft de dag

De provincie Sichuan zou meer dan 50% (zelfs 60%) van de totale hasj van Bitcoin in handen hebben. Het is een van de weinige regio’s in de wereld met goedkope elektriciteit, een zeer toegankelijk transportnetwerk, gemakkelijk beschikbare arbeidskrachten en een natuurlijk koel klimaat.

En nu is er in de bergachtige regio ten zuidwesten van China een enorme klimaatactiviteit die overstromingen en zware regenbuien in de regio heeft veroorzaakt. Volgens lokale rapporten is dit de afgelopen twee dagen toegenomen.

De regenbuien hebben geleid tot elektriciteitsstoringen in grote delen van de regio. De waterkrachtcentrales, die het gebied van elektriciteit voorzien, zijn gestopt met het opwekken van elektriciteit om de overstromingen te helpen ontladen. Ondertussen hebben sommige regio’s ook te kampen met een gebrek aan internet (belangrijk voor de mijnbouw) en een storing in de telecommunicatie.

Dit heeft ertoe geleid dat de mijnbouwbedrijven in de regio de stekker uit het netwerk hebben gehaald, vooralsnog. De regenbuien zijn nog steeds aan de gang, en er is geen voorspelling over wanneer ze zullen verdwijnen. De niet beïnvloed.

Gegevens van BTC.com, een tracker van de mijnbouw en aanbieder van cryptogegevens, tonen de vier grootste bitcoin-zwembaden ter wereld – PoolIn, F2Pool, BTC.com en Antpool (alle in China gevestigde entiteiten) hebben elk een daling van de hasjkoers gezien tussen 10 en 20% in de afgelopen 24 uur. De rekenkracht die op deze vier pools is aangesloten, is samen goed voor ongeveer 50% van het totaal van het Bitcoin-netwerk.

Bitcoin Hash Rate Drops

Kevin Pan, CEO van mijnbouwpool Poolin, zei in een Weibo-post op dinsdag dat de mijnen in China, naast de mijnbouwbedrijven die worden gedwongen om de stekker uit het stopcontact te halen als gevolg van elektriciteits- en internetverstoringen, sommigen ook proactief hebben gepauzeerd en hun personeel ter plaatse van tevoren hebben geëvacueerd voor de veiligheidsmaatregelen.

Ondertussen heeft de Xinhua News Agency, een lokale publicatie, zei dat de geaccumuleerde regenval in een dozijn meest getroffen steden in Sichuan laatste al „het gemiddelde maandelijkse volume van augustus in een jaar record overtroffen“.

Echter, moet worden opgemerkt dat de moesson seizoen in China komt elk jaar en brengt overvloedige regen, en dus overmatige waterkracht middelen, die hebben omgezet in een aantrekkelijk gebied voor mijnbouwbedrijven te komen en het opzetten van winkel.

Ondertussen heeft Coindesk nota genomen van de laatste 3 dagen van Bitcoin en het 1-daagse gemiddelde hasjtarief is gedaald tot ongeveer 123 en 110 exahashes per seconde (EH/s), respectievelijk. Deze cijfers zijn respectievelijk meer dan 3% en 10% gedaald ten opzichte van het 7-daags voortschrijdend gemiddelde rond 127 EH/s, dat nog steeds op een recordhoogte ligt.

Von admin